OM FESTIVALEN

FORENINGEN

Long Island Culture Club er foreningen bag festivalen. Den blev stiftet i februar 2023 og skal drive festival nu og i fremtiden. 

Se vedtægter her.

Bestyrelse

  • Formand: Christian Krog Rasmussen
  • Næstformand: Sebastian Østergaard
  • Kasserer: Kathinka Skovbye Eriksen
  • Bestyrelsesmedlem: Ole Rolf Lassen
  • Suppleant: Frederik Hellum
  • Suppleant: Philip Fischer

Bliv medlem

Bliv medlem af foreningen og støt Long Island Culture Camp nu og i fremtiden! Medlemskontinget: 100 kr. 

Tag din kvittering med på festivalen og vis den i entréen – så får du en festival t-shirt og 1 billet til enten en fadøl, en drink eller en sodavand.

Bliv medlem – klik her

HISTORIEN

Long Island Culture Camp 2021

Long Island Culture Camp så første gang dagens lys i august 2021. 

Med iver, høj energi, lokal opbakning, entusiastiske musikbranchefolk fra København og midler fra Kulturstyrelsen, blev festivalen stablet på benene på absolut rekordtid. Med headliners som som Pharfar og Kaka, og et program bugnende af dub, reggae, funk og soul, var fundamentet lagt til en stor oplevelse på Langeland. 

Og det blev det! Med en professionel scene, lyd- og lys samt en rimelig publikumstilslutning til trods for et endda meget kort varsel, blev der afviklet et vellykket musikalsk program med helt nye toner på øen.

Festivalen blev afholdt på Langeland Camping Degnehaven, der tidligere samme år var blevet købt af Sebastian Østergaard og et større oprydningsarbejde fra de tidligere ejere var i gang. Det er Langelands ældste campingplads og stedet var og er ideelt til en mindre musikfestival, da der er masser af plads til at feste og overnatte i telt.

Ovenfor: Plakat fra Long Island Culture Camp 2021 – klik for fuld størrelse

Efter tre dages festival og en træt arrangørgruppe, gik styregruppen hver til sit og festivalen, der med stor hastighed og kæmpe energiudladning var blevet en realitet, stod nu uden ledelse. 

Long Island Culture Camp 2022

I foråret 2022 dukkede ny lokal interesse op og i samarbejde med frivillige fra første år og campingpladsens ledelse, blev det besluttet at holde festivalen en gang til.

Men denne gang med et ganske andet tilløbsstykke. Der var kun meget få midler at gøre med og gruppen omkring festivalen var meget lille. Men hvor der er vilje er der vej!

Og det lykkedes! I august måned 2022 blev afviklet to dage med live musik fra en hjemmebygget scene med et PA-anlæg venligst udlånt af en af de lokale. Programmet i 2022 var udelukkende lokale bands, alle fra Langeland og Fyn og alle spillede gratis for at støtte festivalen. Publikum blev også her mødt med et meget musikalsk program, omend noget mindre profileret, og der blev lyttet til vestafrikansk chora-musik, folkemusik med smag fra verdenskulturer, gypsy-reggae-blues, folk-rock, hiphop og gode DJ set.

 

Ovenfor: Plakat fra Long Island Culture Camp 2022 – klik for fuld størrelse

Festivalen var endnu engang overstået, og det var endnu engang gået meget stærkt og med hårde odds imod sig!

Langt fra alt var perfekt og gruppen bag var meget lille og havde utroligt travlt. På trods deraf var det lykkes at afholde en helt hjemmelavet festival.

Ny forening ser dagens lys!

I vinter 2023 blev det derfor besluttet, at der skulle oprettes en forening til at drive festivalen. Det lod til, at festivalen var kommet for at blive, og nu skulle det gøres ordentligt. Baseret på lokale kræfter fra Langeland og Svendborg, så foreningen Long Island Culture Club dagens lys i februar 2023.

Med et ønske om at lade lokale kræfter og lokale partnerskaber bære festivalen, er forberedelserne til Long Island Culture Camp 2023 nu i fuld sving!

I 2023 er intentionen at ramme en stil lige imellem de to tidligere år: bevare hyggen, nærværet, nogle lokale navne og DIY-præget. Samtidigt er det højeste prioritet, at der afvikles en velorganiseret og økonomisk bæredygtig festival spændende og nysgerrig musik.

Fokus er, at publikum skal have en rigtigt fed, musikalsk, nærværende og sjov festivaloplevelse!