KAREN MUKUPA

Med mere end 30 år i dansk musik er Karen Mukupa en ægte legende i dansk hiphop. Hun er barn af en dansk far og en zambiansk mor og startede sin karriere i 1989 i Danmarks første kvindelige rap duo No Name Requested sammen med Natasja. Siden 2000 har hun udsendt fire albums i eget navn og kan snart fejre 35-års jubilæum i branchen. 

Karen Mukupa fylder 50 i år og er dermed dobbelt så gammel, som mange af de artister, der dominerer hitlisterne. Men heldigvis er Mukupa slet ikke færdig med at lave musik.

Hun er derimod aktuel med sit mest personlige album til dato. Og hun vil gerne vise, at hun stadig har masser at byde på – både som rapper og sangerinde.

Albummet ‘Bonobo’ er netop udkommet! Og det modtager stor ros: 6 hjerter i Politiken og 5 stjerner i GAFFA. 

Karen Mukupa udtaler: “Jeg synes, der mangler nogle voksne kvindelige rappere at spejle sig i. Bare fordi man er ældre, betyder det ikke, at man automatisk begynder at hører klassisk musik. Jeg er lige så forelsket i hiphop, som da jeg var 14. Jeg vil gerne være en rollemodel og vise, at man stadig har en plads på musikscenen som kvinde, selv om man er rundet 45 og jeg føler nærmest at det her album er mit “Ground Zero”. Det er fra nu af det gælder.”

Live er Karen Mukupa en ener på den danske musikscene og hun viser en udadvendt og direkte drivkraft samt kærlighed til musikken, som man sjældent møder. Hendes show er nærværende, varmt og fyldt med hip hop’ske toner.